Echt milieuvriendelijke kantoorartikelen
Print Echt milieuvriendelijke kantoorartikelen

Sustainebility ofwel duurzaamheid is steeds belangrijker en met name voor bedrijven. Los van de belangrijkheid m.b.t. uitstraling naar klanten, is het sustainable werken steeds belangrijker aan het worden omdat wij met zijn allen door hebben dat wij zo niet verder kunnen gaan met het belasten van het milieu. Milieuvriendelijke kantoorartikelen zijn er in vele soorten, maar wat is milieuvriendelijk? Helaas zijn er nog geen vaste normen om aan te geven wanneer een (kantoor)artikel minder milieubelastend is. Fabrikanten geven al aan dat iets milieu verantwoord is wanneer alleen de verpakking van gerecycled karton is, of zelfs van nieuw karton maar dan met de kreet recyclebaar.. PVC is zo goed als verdwenen uit de kantoorartikelen en zeker uit milieuvriendelijke of minder milieubelastende kantoorartikelen.

Wij hebben een categorie milieuvriendelijke kantoorartikelen op onze website aangemaakt met daarin een selectie artikelen die echt een bijdrage leveren aan het terugdringen van milieu belasting.

Papier bestaat inmiddels al voor een groot deel uit oud papier. Bij de productie van papier komt altijd CO2 vrij. Een aantal fabrikanten koopt die CO2 belasting af door CO2 rechten te kopen. Helaas is de echte waarde van deze “afkoop” ook nog niet geregeld en door aankoop van aan te planten bomen in een ver land koop je het af….

Brugman en van der Zijden heeft daarom de echt milieuvriendelijke kantoorartikelen voor u bij elkaar gezet in deze categorie. Het aantal artikelen dat daarin staat wordt wekelijks aangevuld met nieuwe milieuvriendelijke producten.